woensdag 30 december 2009

Onsterfelijke Bach

Het Monteverdi-koor Würzburg bracht in maart 2008 een mooie uitvoering van Immortal Bach (onsterfelijke Bach). Een bewerking van een koraal van Bach "Komm süßer Tod"(BWV 478) door Knut Nystedt (geboren in 1915). Het zijn 5 koren die hetzelfde stuk zingen, maar allemaal in een ander tempo en op elkaar wachtend aan het eind van elke zin.
De tekst:
Komm süßer Tod, komm sel'ge Ruh!
Komm, führe mich in Friede.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Lydia,
  Prachtige vondst! Leuk dat je een nieuw blog begonnen bent met Immortal Bach als opening! Heb je het gisteravond nog gehoord? Ze hadden het mooi geprogrammeerd, eerst nog een prachtig deel uit het motet Lobet den Herrn, alle Heiden BWV 230 van Bach en daarna het stuk van Nystedt dat werd uitgevoerd door een Frans koor, dat vervolgens nog een Lacrimosatekst zong op de Etude nr. 6 van Chopin, waarna dan weer het originele pianostuk ten gehore werd gebracht. Heel bijzonder, ik was er erg blij mee.
  Het concert van 27 november is ook op video opgenomen en dit wordt op zondag 10 januari om 20.00 uur uitgezonden op Cultura TV. Op deze site staat ook een filmpje http://player.omroep.nl/?aflID=10452584 van een repetitie met Jos van Veldhoven. Hieronder de link naar mijn blog, dat de basis vormde voor mijn aanvraag bij de Radio 4daagse. http://bit.ly/5GVEkE
  Hartelijke groet en ik zal je volgen (was zelf ook begonnen aan nieuwe blogs – het werkt verslavend! – maar heb ze nog niet openbaar gemaakt).

  Groetjes, Jan Zwart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, sorry! Excuus, ik zie nu dat je al veel langer met dit blog begonnen bent. Heb ik weer wat te lezen! Groetjes, Jan.

  BeantwoordenVerwijderen