vrijdag 4 februari 2011

Masterclass Van Noordt

Doe eens gek, stel jezelf een uitdaging! Ik ben gek op deadlines en heb er nu eentje van een geheel nieuwe orde gevonden. Ik heb mij ingeschreven voor een masterclass rond het Tabulatuurboeck met psalmen en fantasieën van Anthoni van Noordt uit 1659. Op 5 maart word ik geacht een compleet stuk uit dit boek te kunnen spelen. Ik ga voor Psalm II in 3 variaties. Dat is dus keihard oefenen op deze oude muziek. Maar ook erg genieten als het lukt. Nou nog even leren spelen met een rok aan, dus zonder naar mijn voeten te kunnen kijken. Het is immers wel op de Driestar in Gouda.

Om iets van de sfeer van de muziek te proeven hier een filmpje van een andere Psalm uit hetzelfde boek (XXII). Van deze kan ik het eerste deel ook spelen.

1 opmerking:

  1. Dat van die rok vind ik wel een bijzonder detail. Die cultuur is voor mij te lang geleden om te bedenken dat zoiets nog bestaat! Gezien onze twitterconversatie is het naar ik begreep geen handicap gebleken voor een goede vertolking.

    BeantwoordenVerwijderen